Lăptișorul de matcă – cel mai eficient supliment natural

Pentru memorie și concentrare maximă la examene.

În perioada testelor, tezelor, examenelor sau sesiunii, emoţiile şi efortul intelectual susţinut pot duce la dificultăţi de menţinere a atenţiei, care fac să scadă puterea de concentrare şi memorare. În această situație, este recomandat să urmezi o cură cu lăptișorul de matcă pur, un produs 100% natural produs de albine. Acesta îmbunătăţește capacitatea de memorare şi concentrare, ajutând la eliminarea stresului, oboselii și insomniei.

De-a lungul anilor, cercetările efectuate şi mesajele primite de la consumatorii noștri au demonstrat numeroasele beneficii ale lăptișorului de matcă pur sau a produselor apicole ce conțin lăptișor de matcă pentru buna funcţionare a creierului în perioadele de activitate intensă.

În cele ce urmează, vei afla ce este lăptişorul de matcă pur şi cum te poate ajuta acesta în procesul de învăţare.

Ce este lăptişorul de matcă?

Lăptişorul de matcă pur este o veritabilă curiozitate biologică, având proprietatea excepţională de a prelungi durata de viaţă a fiinţei care se hrăneşte cu el în mod sistematic.

Știai că lăptişorul de matcă pur este produs de albinele lucrătoare pentru a hrăni matca (regina stupului)? Albinele lucrătoare care îl produc au o durată de viaţă de numai cinci-opt săptămâni, în timp ce regina albină – hrănită doar cu lăptişor de matcă pur – trăieşte între patru şi şase ani, ceea ce înseamnă de peste 50 de ori mai mult decât suratele ei.

Având în compoziţia sa cele mai importante substanţe nutritive de care organismul nostru are nevoie, lăptişorul de matcă pur reglează reacţiile biologice, conferă energie fizică şi intelectuală, stimulează în mod armonios sistemul nervos și circulaţia sanguină şi întăreşte sistemul imunitar. Dar ce anume face ca acest produs al stupului să fie atât de eficient în creşterea capacităţii de memorare şi concentrare?

Beneficiile lăptişorului de matcă pentru memorie şi concentrare.

Datorită numeroaselor substanţe benefice din compoziţia sa (acetilcolina, acidul 10 HDA, aminoacizi, minerale și oligoelemente, lipide și acizi grași esențiali, complexul de vitamine B), lăptişorul de matcă pur este unul dintre cele mai complete şi complexe alimente naturale. În culturile asiatice, lăptişorul de matcă pur se foloseşte încă din Antichitate, fiind considerat un tonic excelent ce îmbunătăţeşte nivelul energetic general, creşte imunitatea și încetineşte procesul de îmbătrânire.

Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat efectele miraculoase ale lăptişorului de matcă pur asupra sănătăţii organismului nostru. Iată care sunt beneficiile acestui super-aliment în stimularea procesului de învătare.

Îmbunătăţeşte memoria

Ţi se întâmplă adeseori să înveţi ore în şir şi la final să realizezi că nu îţi mai aduci aminte aproape nimic din tot ce ai învăţat? Pe lângă antrenarea memoriei, este posibil să ai nevoie de un supliment natural care să îţi vină în ajutor.

Lăptişorul de matcă pur este un excelent stimulent în procesul de învăţare. Prin prezenţa anumitor oligoelemente esenţiale (fosfor, magneziu), a vitaminelor B1, B2, B6, a aminoacizilor (fenilanalină, triptofan), lăptişorul de matcă pur s-a dovedit a fi util pentru îmbunătăţirea memoriei şi creşterea randamentului intelectual.

Unul dintre avantajele majore ale lăptişorului de matcă este capacitatea acestuia de a ne ajuta în reglarea sistemului nostru imunitar, cu atât mai mult în perioadele reci ale anului, când organismul nostru este mult mai sensibil la acțiunea factorilor externi de stres, oboseala, sau a diferitelor epidemii cu care ne confruntam. Citeşte mai mult despre beneficii AICI.

Creşte capacitatea de concentrare şi asimilare a informaţiei

Nu reuşeşti să fii atent în timp ce înveţi? Eşti uşor de distras de la învăţat şi preferi să-ţi ocupi timpul cu alte lucruri? Problema este capacitatea redusă de concentrare pentru o perioadă mai mare de timp. Lăptişorul de matcă pur îţi vine în ajutor şi de această dată.

Fiind singura sursă naturală de acetilcolină, un neurotransmițător esenţial în transmiterea influxului nervos, lăptişorul de matcă pur reprezintă un sprijin foarte important în ceea ce priveşte buna funcţionare cerebrală, îmbunătăţind capacitatea de concentrare.

Stimulează sistemul nervos

S-a dovedit ştiinţific că lăptişorul de matcă pur joacă un rol esenţial în dezvoltarea şi buna funcţionare a sistemului nostru nervos, refăcând sinapsele şi celulele nervoase, căci, pe lângă vitamine, minerale, enzime şi aminoacizi, acest aliment minunat ne furnizează şi acidul 10-HDA, esenţial pentru dezvoltarea neuronală şi pentru stimularea sistemului imunitar.

Elimină stresul şi insomnia

În perioada examenelor, din cauza emoţiilor şi a oboselii, devenim mai stresaţi, mai nervoşi şi, uneori, putem suferi chiar de insomnie. Lăptişorul de matcă pur poate elimina stresul, deoarece conţine niacină şi piridoxină, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau nici un fel de dependenţă. Consumatorii de lăptișor de matcă pur au relatat că au experimentat destul de rapid o senzaţie puternică de bunăstare generală, prin creşterea rezistenţei la oboseală, amplificarea performanţelor intelectuale, precum şi prin instalarea unei stări mentale mult îmbunătăţite.

Modul de administrare al lăptişorului de matcă pur.

Pentru beneficii maxime, recomandăm consumul în cure de 6 săptămâni. Se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineața, cu 20 – 30 minute înainte de masă. Doza recomandată este de 0,5 g/zi pentru copii şi 1-2 g/zi pentru adulţi.
Lăptişorul de matcă se păstrează la frigider, la temperaturi cuprinse între 2ºC și 6ºC.

Se poate consuma şi omogenizat în miere 2% (ex: 10g lăptișor de matcă pur eco combinat cu 500 g miere crudă). În acest caz, doza recomandată este de 1-2 lingurițe/zi, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Lăptișorul de matcă se păstrează la frigider, la temperaturi cuprinse între 2ºC și 6ºC.

Cum se administrează tonicele apicole?

Fiind ambalate sub formă de fiole, tonicele apicole sunt uşor de administrat. În plus, le poţi lua cu tine oriunde, nefiind nevoie să le păstrazi la frigider.

Tonicele apicole se administrează, de preferință, dimineața, cu 20-30 minute înainte de masă.
Doza uzuală recomandată este de 1 fiolă/zi pentru copii şi 1-2 fiole/zi pentru adulţi.

Lăptişorul de matcă pur şi tonicele apicole nu sunt recomandate copiilor mai mici de 2 ani.

Având în compoziţia sa cele mai importante substanţe nutritive necesare organismul nostru în perioadele de efort intelectual susţinut, lăptișorul de matcă pur reprezintă un aliat de nădejde şi un înlocuitor natural al pastilelor pentru memorie, consumate intens în perioada examenelor.

Îţi recomandăm să începi din timp o cură cu lăptişor de matcă pur sau cu tonicele apicole, pentru a te putea bucura de efectele benefice ale acestora în perioada examenelor sau în sesiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *