Lăptişorul de matcă Apiland – Aliatul imunitaţii tale!

Lăptişorul de matcă, sună ca un fel de ingredient mistic şi nu-i departe de adevăr, este o substanţă nobilă, cu proprietăţi spectaculoase, rezervată reginelor din stupurile de albine.

Unul dintre avantajele majore ale lăptişorului de matcă este capacitatea acestuia de a ne ajuta în reglarea sistemului nostru imunitar, cu atât mai mult în perioadele reci ale anului, când organismul nostru este mult mai sensibil la acțiunea factorilor externi de stres, oboseala, sau a diferitelor epidemii cu care ne confruntam. Lăptişorul de matcă, fără a fi un medicament, e un tonic general de sănătate, dar şi un aliat de nădejde în diferite afecţiuni, ajutând la:
• încetinirea semnelor de îmbatrânire
• stimularea creşterii părului şi a unghiilor
• prevenirea artritei, a problemelor digestive
• atenuarea afecţiunilor cardiovasculare
• reducerea oboselii, a stresului, a insomniei

laptisor-de-matca-blog

Componenta lui principală, acidul 10-HDA, despre care se stie că este un excelent antiviral, antibacterian şi antifungic, acestea fiind benefice unei stări de sănătate generala, alături de acetilcolina, element esenţial în transmiterea influxului nervos, conferă lăptişorului de matcă capacitatea de a spori activitatea cerebrală, îmbunataţindu-ne memoria şi crescându-ne puterea de concentrare, fiindu-ne de mare ajutor în perioade aglomerate, de consum fizic şi psihic ridicat.

Natura vindecă de la interior la exterior. O alimentaţie curată, sănătoasă, consumul unor alimente cu proprietaţi atât de spectaculoase ca cele ale laptișorului de matca, sunt aliaţii nostri pentru o imunitate ridicată a organismului. Specialiăştii ne recomandă cure de câte 6 săptămâni în care să consumăm lăptişor de matcă pur pe stomacul gol, una sau doua linguriţe dozatoare.

Lăptişorul de matcă pur are gust acrişor şi astringent, o culoare gălbuie şi consistenţă cremoasă. Îl putem consuma ca atare, cu linguriţa dozatoare, cu o cantitate mică de apă, sau îl putem consuma în combinaţie cu alte produse apicole, cum ar fi mierea, polenul sau propolisul. Trebuie să păstrăm lăptişorul de matcă la rece, pentru a nu i se pierde din proprietaţile nutritive, din continuţul extrem de bogat în vitamine (în special vitamina B5, supranumită vitamina anti stres), minerale şi oligoelemente.

laptisor-de-matca-pachet

Regăsim efectele benefice ale lăptişorului de matcă şi-n cosmeticele preparate de fiecare dintre noi acasă, din componente naturale, crude. Măştile de faţă au un efect anti-îmbătrânire, revigorând epiderma, conferindu-i strălucire şi elasticitate. Pentru prepararea facilă a unei măşti pentru ten normal putem să folosim ingrediente pe care le avem la îndemâna, amestecând un gălbenus de ou cu o linguriţa de ulei de măsline şi un gram de lăptişor de matcă, din aceste ingrediente obtinând o cremă pe care o întindem pe toata suprafaţa tenului şi o lasam să acţioneze timp de treizeci de minute.

Aşadar, să ne aliem cu lăptişorul de matcă, acest produs care conţine un complex de substanţe atât de benefice imunitaţii de care organismul nostru are nevoie pentru a funcţiona şi a da randament în viaţa de zi cu zi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Regulamentul General de Protecţie a Datelor!

*

Sunt de acord