Idei cadouri de Paște pentru copii

Încurajarea mersului cu bicicleta 

A învăța să mergi pe bicicletă vine cu o mulțime de abilități necesare pe care micuțul nostru trebuie să le stăpânească dintr-o dată.

Pentru început, toate bicicletele  pot fi conduse folosind metoda bicicletei cu roți ajutătoare și este  o modalitate mai simplă și mai sigură de a-i determina pe copii să meargă pe #bicicletă, deoarece învață echilibrul și direcția. 

Toate bicicletele de copii comercializate de noi au sistemul inovativ și brevetat de frânare adaptat copiilor – Stop Easy. Frânele au o manevrabilitate mai bună, iar apăsarea pe maneta de frână se face paralel cu ghidonul. Aceasta este o inovație a echipei B’twin, apreciată atât de copii, cât și de părinți și oferă copilului dumneavoastră o oprire mai rapidă și mai controlată, eliminând totodată șansa ca acesta să treacă vreodată peste ghidon.

Bicicleta oferă, de asemenea, o geometrie specifică copiilor cu un cadru în formă de V: mai joasă în centru, pentru a permite urcarea şi coborârea. Aceasta înseamnă că dimensiunea roții, cadrul bicicletei, distanța dintre scaun și ghidon și pârghiile de frână sunt toate concepute pentru a se potrivi corpului unui copil pentru a-i asigura un echilibru și un control mai bun.

Beneficiile pentru sănătatea fizică pentru copii

Dacă încerci să găsești activitatea perfectă, distractivă și sănătoasă, nu poți face altceva decât să mergi pe bicicletă. 

Ciclismul îi face pe copii să respire greu, să transpire și să-și tonifice mușchii de la picioarele. Acest lucru aduce o mulțime de beneficii, inclusiv:

  • Sănătate cardiovasculară: Ciclismul crește ritmul cardiac într-un mod pozitiv. Antrenarea mușchilor cardiovasculari ajută la menținerea copiilor sănătoși și activi. 

  • Risc scăzut de diabet: Ciclismul regulat poate ajuta la prevenirea acestei afecțiuni periculoase la copii. Studiile arată că mersul cu bicicleta 30 de minute pe zi reduce riscul de diabet de tip 2 cu 40%.

  • Impact scăzut: Ciclismul este o activitate fizică care este mai blândă pentru mușchii și articulațiile picioarelor. Acest lucru le permite copiilor să meargă cu bicicleta pentru perioade mai lungi de timp. 

Cum să alegi o trotinetă pentru copii

Fiecare copil este diferit, unii vor stăpâni imediat mersul pe trotinetă, altora le va lua ceva timp pentru a câștiga încrederea necesară. Dacă trotineta este suficient de ușoară și dimensiunea corespunde vârstei copilului atunci nimic nu stă în calea copiilor să se bucure de plăcerile pe care le aduce plimbarea cu trotineta.

Mărimea adecvată vârstei copilului

Așa cum nu este indicat să cumpărați pantofi cu mărime mai mare, nu trebuie să alegeți copilului o #trotinetă  mai mare crezând că va crește și o va avea mai mult timp. O trotinetă mai mare și mai grea va fi greu de manevrat pentru copii și o experiență care îi poate descuraja complet.

Atunci când alegeți, trebuie  să luați în considerare  înălțimea și capacitatea fizică a copilului.

Pentru copiii mai mici o trotinetă cu 3 roți este cea mai bună opțiune. Trotinetele cu 3 roți sunt ușor de condus – cele două roți din față oferă un plus de stabilitate, permițând copilului să se deplaseze cu încredere. Ele permit trotinetei să rămână în picioare atunci când nu este utilizată și nu există riscul să se prăbușească la pământ de fiecare dată când copilul urcă și coboară.

Trotineta Globber My Free Up este trotineta cu 3 roți pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3-5 ani, are buton de blocare ghidon pentru începători și este ajustabilă pe înălțime pe trei nivele.

Platforma este joasă, sigură, oferă stabilitate si confort și este puțin probabil să cadă de pe o trotinetă cu 3 roți. Totuși, vă recomandăm să purtați o cască, indiferent de trotineta pe care o conduceți.

Mișcare pe role

Patinajul cu role este deplasarea pe suprafețe plane cu patine cu #role și este o activitate recreativă, un sport și o formă de transport.

Patinajul cu role este pentru toate vârstele și este o modalitate excelentă de a combina distracția cu sportul și îți poate îmbunătăți echilibrul și rezistența cardiovasculară.

Patinajul cu role arde aproximativ același număr de calorii ca și mersul pe bicicletă. Beneficiile suplimentare ale patinării includ echilibrul îmbunătățit și stabilitatea de bază, care pot reduce durerea de spate și este recomandat pentru copiii supraponderali.

Rolele fitness FIT3 Negru-Portocaliu pentru copii sunt reglabile cu 4 mărimi diferite. Datorită acestui sistem, copilul va putea utiliza rolele mai mult timp.

Gheata interioară este semi-rigidă, cu întărituri din spumă, iar meshul ventilat absoarbe umiditatea și menține pielea uscată mai mult timp. Rolele sunt uşor de încălţat datorită sistemului simplu şi eficient de închidere: o clapă micrometrică în partea de sus, pentru reglare precisă și un arici la nivelul gleznei pentru a susţine cât mai bine piciorul.

Care sunt riscurile patinării cu role?

Orice formă de exercițiu are riscurile sale inerente, dar din cauza vitezei implicate în patinaj, prezintă un risc puțin mai mare. Cele mai frecvente leziuni cauzate de patinaj cu rotile sunt rezultatul căderii: tăieturile și zgârieturile sunt frecvente, dar sunt posibile, de asemenea, entorsele și fracturile încheieturii mâinii.

Ca atare, este important să purtați echipamente de siguranță, cum ar fi apărătoarele pentru încheietura mâinii, cotiere și căști.

Hai afară, hai la sport!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *