Înapoi la școală, înapoi la sport

Timpul zboară cu repeziciune, vacanța e aproape de final, iar clopoțelul va suna în curând în toate școlile din țară. Când vorbim de începerea anului școlar, ne gândim automat la cumpărături pentru copiii noștri. Pe lângă rechizite, îmbrăcăminte și alte accesorii, un loc important îl ocupă articolele de sport pentru școlari.

Sportul joacă un rol foarte important în dezvoltarea armonioasă a copiilor și reprezintă o modalitate de petrecere plăcută și utilă a timpului, fiind considerat cel mai important mijloc de relaxare, cu alte cuvinte sportul este o necesitate expresă în viața elevilor.

Școala românească a susținut și a încurajat tot timpul activitățile sportive, atât prin orele de educație fizică cât și prin competițiile sportive organizate la nivel de școală sau cluburi sportive. Sportul pune în evidență puterea fizică și morală, generează dorința de autodepășire și se desfășoară într-un climat al adevărului și loialității.

Sala de sport oferă flexibilitate în realizarea orelor de educaţie fizică în orice moment al zilei, indiferent de anotimp. Școlile dotate cu sală de sport au mai multe posibilități de a promova sportul, de a organiza competiții sportive pentru elevi.

Pentru școlari, sportul este foarte necesar, având multiple beneficii: echilibrează activitatea psihică, îi motivează să-și depăsească limitele, le crește încrederea în propriile forțe, mărește capacitatea de reacție, combate obezitatea, întreține sănătatea și dezvoltă abilitățile sociale. Este principala formă a menținerii echilibrului între muncă și recreere, asigurând totodată posibilitatea refacerii în urma unei activități intelectuale susținute.

Pentru cultivarea dragostei față de sport, trebuie să găsim soluții și să-i încurajăm pe tineri să se îndrepte tot mai mult spre terenul de sport, iar timpul liber să devină o conectare cu tot ceea ce înseamnă mișcare, una dintre condițiile esențiale pentru menținerea echilibrului biologic.

În ultima vreme s-a observat că există o tendință tot mai mare a tinerilor de interes în privința sportului ca activitate deconectantă sau în practicarea unei discipline sportive.

Indiferent de sportul pe care îl alegem, trebuie să avem un echipament adecvat, deoarece o ținută confortabilă face activitatea fizică mai plăcută și creează o stare de bine copilului. Pentru orele de sport alegeți un trening foarte ușor, respirant și extensibil, plăcut la purtare, cu design sportiv, care asigură confort și libertate de mișcare.

O importanță deosebită trebuie să acordăm încălțămintei sport, care trebuie să fie confortabilă, rezistentă și pe gustul copilului dumneavostră. Ideal este să alegem un produs conceput pentru mers sportiv, sport la școală și activitățile sportive și zilnice ale copiilor.

Fotabalul este sportul preferat al băieților, ei profită de orice ocazie pentru a juca un meci, indiferent că sunt în sala de sport sau pe terenul de sport. Pentru a transporta echipamentul de fotbal, un rucsac este alegerea perfectă. Rucsacul este prevăzut cu 6 buzunare funcționale, dintre care unul principal, pentru echipament, unul pentru încălțăminte, două pentru sticlele de apă, unul pentru documente sau laptop și unul pentru obiectele personale, precum telefonul.

Tenisul, un joc modern, elegant, dinamic și spectaculos pune în evidență inteligența și curajul, dar și o temeinică pregătire fizică. Dacă copilul dumneavoastră este pasionat de acest sport, trebuie susținut și încurajat să-l practice în continuare. Din echipamentul specific tenisului nu ar trebui să lipsească tricoul alb  Polo Tenis și racheta de tenis.

Majoritatea elevilor ar trebui să conștientizeze că sportul este o activitate foarte importantă în stilul lor de viață și un mijloc de relaxare. Pentru unii elevi întoarcerea la școală înseamnă și întoarcerea la sport deoarece mulți dintre ei nu practică activități sportive individuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.