Pantofii sport – cât rezistă și cum să prelungiți viața lor!

Pantofii sport reprezintă cel mai cool accesoriu, iar când sunt noi, aceștia oferă protecție și vă ajută să vă mențineți talpa piciorului sănătoasă.

Pantofii sport (sau adidasii) sunt duri, dar nu durează pentru totdeauna!

Acest ghid vă va învăța cât durează pantofii sport, semnele când sunt uzați, cum să faceți ca să dureze mai mult și, în cele din urmă, când să înlocuiți pantofii sport.

Cât rezistă pantofii sport?

Companiile de anvelope recomandă înlocuirea multor anvelope populare la aproximativ 60.000 de Km. La fel ca anvelopele, pantofii sport au o durată de viață pe care ar trebui să o aveți în vedere atunci când vă antrenați.

Dacă țineți o evidență a fiecărei perechi, majoritatea pantofilor sport de înaltă calitate ar trebui să dureze între 600 și 800 de Km.

Brandurile de top de încălțăminte recomandă aceste intervale bazate pe momentul în care materialele încep să se deterioreze, chiar dacă semnele nu sunt ușor vizibile. Dar chiar și atunci când pantofii tăi sunt puțin deteriorați, nu sunt total inutili: îi poți folosi pentru a face lucrări în curte sau poți găsi modalități de reciclare.

Cum să prelungiți viața pantofilor sport?

Chiar dacă se vor deteriora în cele din urmă, nu doriți să îi trimiteți într-o pensie anticipată și vreti să obțineți o viață mai lungă pentru ei, având grijă de ei în mod corespunzător.

Iată cum puteți prelungi viața pantofilor sport:

Dețineți mai multe perechi de pantofi: Dacă porți o singură pereche de pantofi sport, la un moment dat, aceștia vor ceda. Dar rotirea mai multor perechi de pantofi de calitate îţi vor servi un timp mai îndelungat.

Uscați-le: Încălțămintea se va uda în cele din urmă, indiferent dacă este o ploaie neașteptată sau transpirați. După ce se întâmplă acest lucru, este important să vă uscați pantofii pentru a îi menține în formă maximă. Introduceți niște ziare vechi pentru a se usca rapid sau îi puteți lăsa să se aerisească câteva zile.

Curăță-le: Pantofii tăi vor întâlni probabil noroi sau murdărie. Murdăria poate fi abrazivă la partea superioară a pantofului, provocând uzura prematură.

Rulați pe suprafața corespunzătoare: Pantofii de alergare au fost făcuți să ruleze pe trotuar, iar pantofii de alergare pentru trasee sunt destinați traseului. Încălțămintea de drum nu va rezista la un traseu montan, iar baghetele de pe pantofii sport de drumeție vor fi uzate mai repede pe beton brut.

Cum știm dacă  sunt uzați?

Pantofii tăi se vor simți plați: Spuma cu talpă intermediară gonflabilă dintr-o pereche de pantofi noi va absorbi impactul asociat cu alergarea, salvându-vă picioarele și articulațiile de la lovituri. Pe măsură ce pantofii tăi îmbătrânesc, spuma își pierde din capacitatea de a reveni.

Tălpi uzate: Tălpile exterioare ale pantofilor sport au rulat la fel ca anvelopele de pe mașină. Dar solul este abraziv, mai ales dacă mergi în primul rând pe beton și asfalt. Dacă tălpile tale poartă uzură excesivă, nu te vor servi la fel de bine ca o pereche nouă.

Uzură neuniformă: Dacă tălpile tale uzate sunt inegale, acest lucru poate semnala o problemă chiar mai mare decât necesitatea de a schimba pantofii sport. Ar putea însemna că aveți nevoie de diferite tipuri de pantofi, pentru a vă susține mai bine picioarele. Dacă este cazul, ia-le cu tine când te duci să te pregătești pentru următoarea ta pereche.

Mai multe articole sportive le puteți găsi AICI.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *