Rudraksha in Feng Shui – eliberare de stres si protectie

Rudraksha in Feng Shui – eliberare de stres si protectie

Rudraksha nu sunt printre cele mai cunoscute remedii Feng Shui, insa se spune ca Buddha purta margele rudraksha, asa cum au făcut-o si Mahatma Gandhi sau Dalai Lama.

În Feng Shui, margelele Rudraksha radiaza energii benefice si pozitive pentru cel (cea) care le poarta. Aceste margele elimina stresul si atrag catre purtator liniste, bogatie, faima si fericire. Modifica mentalitatea intr-un mod pozitiv si ajuta la cresterea spirituala si materiala. De asemenea, te vor proteja de accidente si energiile negative.

Cum se folosesc semintele Rudraksha si la ce trebuie sa fii atent(ă)

Semintele Rudraksha trebuie legate cu un fir rosu. Rosu – elementul de Foc – este culoarea unei purificari puternice precum si o culoare de bun augur in traditia Feng Shui.

Cea mai populara modalitate de a avea aproape de tine margelele Rudraksha este de a le purta ca si bijuterii. Pentru a le spori beneficiile alege bijuterii Rudraksha combinate cu pietre semipretioase specifice zodiei tale ori cu ochi protectori pentru sustinere si ocrotire impotriva accidentelor si energiilor negative.

In afara de a purta margelele sub forma de bratara, inel sau colier, poti afisa semintele de Rudraksha pe altarul tau sau oriunde in casa ori la birou. Ele iti vor aduce un flux de energie pozitiva, mai multa liniste, calm si o atmosfera lipsita de stres si conflicte. De asemenea, le poti pune in vasul bogatiei, pentru a spori castigurile financiare, sau in Wu Lou pentru sanatate.

Efectul Rudraksha se simte in termen de 40 de zile de la purtarea ei sau de la amplasarea lor in casa. Nu uita, trateaza semintele de Rudraksha cu respect si grija. Nu trebuie sa se murdareasca, rupa sau distruge.

Legenda semintelor de Rudraksha

 

Rudraksha este un obiect extrem de sacru in religia hindusa. Este fructul dur si intunecat al unui copac (elaeocarpus ganitrus) care creste in Asia de Sud-Est, Nepal si India. In sanskrita Rudraksha inseamna ochii (lacrimile) zeului Shiva. „Rudra” este un alt nume al zeului Shiva si „Aksha” se traduce prin ochi sau lacrimi. Numele Rudraksha semnifica si „sub protectia zeului Rudra (Shiva)”. Originea lui Rudraksha este legata de povestea lui Tripurasura Samhara.

Conform textului religios Devi Bhagwat Puran, legenda povesteste despre un demon foarte puternic numit Tripurasura. Acesta a construit trei orase din trei metale diferite: aur, argint și fier. Numite Tripur, orasele erau indistructibile. Astfel, demonul a devenit arogant si increzator, iar zeii Brahma si Visnu nu au reusit sa il imblanzeasca. L-au rugat pe Shiva sa il omoare pe demon. Shiva a intrat intr-o stare profunda de meditatie, cu ochii pe jumatate inchisi si s-a folosit de o arma de foc numită Aaghor pentru a ucide demonul. Desi triumfator, arma de foc l-a orbit temporar pe Shiva iar lacrimile ce i-au fugit pe obraz si au cazut pe pamant s-au transformat in seminte, au crescut si au devenit copacii Rudraksha.

Cei trei ochi ai zeului Shiva reprezintă Soarele, Luna si Focul. Din ochiul solar (ochiul drept) au provenit douasprezece tipuri de Rudrakshas, de la ochiul lunar (ochiul stang) saisprezece tipuri de Rudrakshas, iar din ochiul focului (cel din frunte), au aparut zece tipuri de Rudrakshas. Fructele nascute din lacrimile ochiului de soare sunt de culoare rosie, cele din ochiul lunii sunt albe, iar cele din ochiul de foc sunt negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Regulamentul General de Protecţie a Datelor!

*

Sunt de acord