Back to School

Exercițiile fizice au nenumărate beneficii pentru corpul și mintea ta. Activitatea fizică regulată vă poate ajuta să vă mențineți o greutate sănătoasă, să vă reduceți riscul de boli cronice, să vă îmbunătățiți sănătatea mintală și starea de spirit și să vă creșteți nivelul de energie.

Când vorbim de începerea anului școlar, ne gândim automat la cumpărături pentru copiii noștri. Pe lângă rechizite, îmbrăcăminte și alte accesorii, un loc important îl ocupă articolele de sport.

Sportul joacă un rol foarte important în dezvoltarea armonioasă a copiilor și reprezintă o modalitate de petrecere plăcută și utilă a timpului, fiind considerat cel mai important mijloc de relaxare, iar școala românească a susținut și a încurajat tot timpul activitățile sportive, atât prin orele de educație fizică cât și prin competițiile sportive organizate la nivel de școală.

Școlile dotate cu sală de sport au mai multe posibilități de a promova sportul și de a organiza competiții sportive pentru elevi.

Sportul este foarte necesar, având multiple beneficii: echilibrează activitatea psihică, le crește încrederea în propriile forțe, mărește capacitatea de reacție și întreține sănătatea. Este principala formă a menținerii echilibrului între muncă și recreere, asigurând totodată posibilitatea refacerii în urma unei activități intelectuale susținute.

Pentru ca timpul liber să devină o conectare cu tot ceea ce înseamnă mișcare, trebuie să găsim soluții și să-i încurajăm pe tineri să se îndrepte tot mai mult spre terenul de sport și să le cultivăm dragostea față de sport.

Indiferent de sportul pe care îl alegem, trebuie să avem un echipament adecvat, deoarece o ținută confortabilă face activitatea fizică mai plăcută și creează o stare de bine. Pentru orele de sport alegeți un trening foarte ușor, respirant, plăcut la purtare, cu design sportiv, care asigură confort și nu reține umezeala (materialul trebuie să conțină poliester ce permite evacuarea transpirației și vă poate ajuta să vă mențineți răcoros și confortabil în timpul antrenamentului). 

O importanță deosebită trebuie să acordăm încălțămintei sport, care trebuie să fie confortabilă, rezistentă și pe gustul copilului. Ideal este să alegem un produs conceput pentru mers sportiv, sport la școală și activitățile sportive și zilnice ale copiilor.

Fotbalul este sportul preferat al băieților, ei profită de orice ocazie pentru a juca un meci, indiferent că sunt în sala de sport sau pe teren. Pentru a transporta echipamentul de fotbal, un rucsac este alegerea perfectă, fiind prevăzut cu buzunare funcționale, dintre care unul principal, pentru echipament, unul pentru încălțăminte, două pentru sticlele de apă, unul pentru documente și unul pentru obiectele personale, precum telefonul.

Tenisul, un joc modern, elegant, dinamic și spectaculos pune în evidență inteligența și curajul, dar și o temeinică pregătire fizică. Dacă copilul dumneavoastră este pasionat de acest sport, trebuie susținut și încurajat să-l practice în continuare. Din echipamentul specific tenisului nu ar trebui să lipsească tricoul respirant și racheta de tenis.

5 factori de bază care vă ajută creierul

1. Exercițiile fizice măresc fluxul de sânge către creier. Acest lucru va ajuta creierul să obțină oxigenul și nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa corect. 

2. Exercițiile fizice ajută la protejarea celulelor existente ale creierului.

3. Exercițiile fizice îmbunătățesc funcția creierului, îmbunătățesc memoria, atenția și abilitățile de planificare.

4. Exercițiile fizice ajută la reducerea stresului prin eliberarea unor hormoni care au efecte de stimulare a stării de spirit. 

 5. Exercițiile fizice pot îmbunătăți sănătatea mintală, evitând astfel depresia și anxietatea.

Majoritatea elevilor ar trebui să conștientizeze că sportul este o activitate foarte importantă în stilul lor de viață și este un mijloc de relaxare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *