Cum sa alegem un ceas barbatesc.

Ceasurile de mana indeplinesc functii esentiale si azi; ele pot dezvalui multe informatii despre persoana care le poarta. Tocmai de aceea, este foarte important ca ceasul ales sa fie in perfecta armonie cu stilul purtatorului. In zilele noastre exista deja foarte multe tipuri, marci si stiluri de ceasuri, tocmai de aceea este important sa ne documentam inainte de a cumpara un ceas. Trebuie sa cunoastem stilurile principale ale acestora, semnificatiile fiecaruia si sa recunoastem unicitatea cand o vedem in micile detalii.

In functie de trend

Trendul are o influenta mare asupra ceasurilor. In functie de asteptari, forma, aspectul si chiar  materiile prime folosite sunt in continua schimbare. Cele mai noi colectii de ceasuri se diferentieaza de restul prin stilul abordat si chiar si prin functiile sale. Pentru o orientare mai usoara printre diferitele modele de ceasuri, va propunem urmatoarea categorizare:

Ceasuri elegante si clasice

Ceasurile barbatesti clasice sunt caracterizate de linii clare, de aspect clasic si materiale clasice. La aceste modele clasice cel mai des intalnim cureaua de piele, insa mai nou au aparut si cele cu curea metalica. Ceasurile clasice adopta culorile estompate, cadranul fiind alb sau negru, si pastreaza numerotarea traditionala. Aceste ceasuri de mana sunt perfecte pentru viata de zi cu zi, insa pot fi purtate fara nici o problema si la evenimente speciale.

Ceasuri moderne si minimaliste

Motivele minimale apar din ce in ce mai des si la ceasurile pentru barbati. Ceasurile care apartin acestui stil adopta simplitatea. Forme simple, curele discrete, culori estompate si cadran simplu – acestea sunt caracteristicile principale ale ceasurilor moderne. Aceste produse cu stil minimal provin mai ales din zona de nord, de la designeri scandinavieni. In mod evindent, la aceste ceasuri accentul cade mai mult pe functiile ceasului decat pe aspectul acestuia.

Ceasuri sport

Structura ceasurilor sport difera foarte mult de celalalte doua tipuri de ceasuri. Deja la prima vedere ceasurile sport par structuri masive atat in privinta curelei cat si a carcasei, care vor rezista indiferent de imprejurimi. In ceea ce priveste culoarea, aceste ceasuri evita culorile alb, negru sau maro, adoptand culorile intense. In majoritatea cazurilor sunt prevazute cu diferite functii, cum ar fi cronometrul, rezistenta la apa si soc iar unele modele sunt prevazute si cu senzor de scufundare. Mentionarea acestor trei stiluri nu este insa suficienta, ceasurile barbatesti de prestigiu vor fi discutate separat.

Ceasuri de prestigiu

Printre aceste produse gasim si ceasuri de firma si prestigiu a caror valoare este recunoscuta la nivel mondial. Printre ceasurile de prestigiu se enumara ceasurile foarte rare (piesele antice), piesele unice fabricate in intregime manual si ceasurile de lux de inalta calitate. Aceste ceasuri rare sunt caracterizate de forme si culori clare si in majoritatea cazurilor sunt ceasuri mecanice sau ceasuri automatice. Cele mai precise ceasuri mecanice sunt cronometrele, fabricarea acestora insa necesita expertiza. Aceste ceasuri de lux simbolizeaza succesul, nu este de mirare faptul ca printre colectionari se afla si sportivii de elita, oamenii de afaceri de succes, actorii si restul celebritatilor.

Ceasuri si calitate

Indiferent de trend, in cazul ceasurilor barbatesti cel mai mare accent cade pe calitate. Dintre multitudinea de ceasuri este indicat sa optam pentru o marca cu renume care ofera si calitate pe langa aspectul cerut.

Ceasuri pentru barbati online? Cu siguranta!

Pentru a gasi colectiile de ceasuri, nu mai este nevoie sa pierdeti timpul cutreierand prin toate magazinele de specialitate. Azi, puteti gasi toate ceasurile de firma prin o simpla navigare pe site. In gama unica veti gasi doar ceasuri originale si de calitate. Oferim o varietate mare de ceasuri barbatesti de la cele mai cunoscute firme. Daca doriti un produs de calitate, nu ezitati sa ne alegeti.

Rezistenta la apa a ceasurilor

Informatiile despre rezistenta la apa a ceasurilor noastre sunt date printr-un marcaj, care poate aparea pe cadran sau pe carcasa, este important insa sa stim si ce semnifica acest marcaj. De exemplu, 30m nu reprezinta adancimea pana la care putem intra sub apa cu el, sunt mult prea multi factori care trebuie luati in considerare cand intram in apa cu un ceas. Rezistenta la apa este testata in laboratoare specializate, care expun ceasul la o presiune statica. In mediul inconjurator, multi parametri (de ex. temperatura) nu vor corespunde celor din laboratorul de testare si care pot avea influenta si garniturile de etansare. Tocmai deaceea este important sa fim atenti la felul in care folosim ceasurile, si sa stim ce se intelege prin aceasta rezistenta:

  • Fara marcaj = ceasul nu poate fi udat in nici un fel
  • 3ATM/30m/100ft, WR sau Water resistant = ceasul rezista la stropiri intamplatoare, insa nu este recomandat a fi uzat
  • 5ATM/50m/165ft = ceasul rezista la dus, spalat pe maini
  • 10ATM/100m/330ft = ceasul rezista la inot de suprafata, sarituri in apa
  • 20ATM/200m/660 = ceasul rezista la sporturi acvatice, scufundari

Este strict interzisa activarea coroanelor de setare in timpul contactului cu apa; trebuie sa ne asiguram ca acestea sunt insurubate strans dupa fiecare operatie. Unele ceasuri, create in special pentru scufundari sunt echipate cu o coroana insurubata care asigura o rezistenta la apa mult mai mare. Din cauza uzurii ceasului, este recomandata verificarea anuala a rezistentiei acestuia la apa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Regulamentul General de Protecţie a Datelor!

*

Sunt de acord