iPhone 11 – Preț și specificații

iPhone 11 este numele noii generatii care poate fii precomandat din data de 20 Septembrie 2019. Dispozitivul va fi disponibil in culorile rosu purpuriu, verde, alb, rosu, negru si galben.

iPhone 11 foloseste din nou un ecran LCD Liquid Retina de 6,1″, iar pentru componenta audio exista compatibilitate cu tehnologia Dolby Atmos.

Camera de pe iPhone 11 foloseste un senzor standard de 12 megapixeli, alaturi de un nou senzor ultra-wide de 12 megapixeli si doar camera principala foloseste un sistem de stabilizare optica. iPhone 11 va fi primul iPhone care va folosi un mod nocturn, care se activeaza automat.

 

La capitolul video nu s-au schimbat foarte multe. Filmarea se face la 4K, cu ambele camere foto. O functie noua in camera este QuickTake, care permite apasarea lunga a declansatorului pentru realizarea de clipuri video. Apple spune ca este telefonul cu cea mai buna calitate video de pe piata.

Camera frontala face trecerea la un senzor de 12 megapixeli cu obiectiv mai larg, cu capabilitatea de a filma in rezolutie 4K, dar si in slow motion.

La baza lui iPhone 11 va sta Apple A13 Bionic, care este cel mai puternic chipset produs vreodata pentru un smartphone, conform Apple.

iPhone 11 promite o autonomie cu o ora mai lunga decat iPhone XR, care era deja cel mai longeviv iPhone in utilizare normala. iPhone 11 va beneficia si de WiFi 6, cat si de deblocare prin Face ID mult mai rapida.

Cum era de asteptat, iPhone 11 va intra in oferta la pretul de 699 dolari, cu 50 de dolari mai putin decat iPhone XR.

Apple a anuntat si iPhone 11 Pro si Pro Max, modelele superioare din gama iPhone 11. Acestea sunt echipate cu sisteme cu trei camere pe partea din spate si finisaje premium.

Apple numeste noul design „pro design”. iPhone 11 Pro este realizat din sticla mata pe spate si otel inoxidabil pe partea din spate. iPhone 11 Pro vine cu ecran OLED „Super Retina XDR” de 5,8″, iar modelul Pro Max vine cu ecran de 6,5″. Acestea nu mai folosesc tehnologia 3D Touch, insa sunt mult mai luminoase. Cele doua noi modele vin in culorile verde, argintiu, negru si auriu.

Chipset-ul Apple A13 Bionic este echipat cu noi „acceleratoare” pentru algoritmi de machine learning, care pot realiza 1 trilion de operatiuni pe secunda.

Si modelul A13 foloseste o arhitectura cu sase nuclee, doua mari si patru mici, avand un consum de energie foarte mic, in ciuda performantei crescute cu 20% pe CPU si 40% pe GPU fata de generatia precedenta.

iPhone 11 Pro are 4 ore de autonomie in plus fata de iPhone XS, iar iPhone 11 Pro Max 5 ore in plus fata de iPhone XS Max. Ambele sunt livrate cu un incarcator rapid in cutie.

Cele trei camere foto lucreaza in tandem, capturand acelasi cadru din trei perspective diferite simultan. Toate sunt echipate cu senzori de 12 megapixeli: 12 MP f/1.8 wide principala, 12 MP f/2.0 pentru zoom (ambele stabilizate optic) si 12 MP f/2.4 (unghi de 120 grade). Acestea camere sunt acum la acelasi nivel cu alte smartphone-uri de pe piata, cu mentiunea ca obiectivul cu zoom este mult mai luminos acum.

Apple a integrat si o noua functie pentru camera numita Deep Fusion, care va fi disponibila in iOS 13. Aceasta foloseste AI si machine learning, care combina 9 fotografii diferite pentru realizarea unor fotografii extrem de detaliate. Patru cadre sunt trase inaintea declansarii si altele dupa, alaturi de un cadru cu expunere lunga.

Toate cele trei camere sunt calibrate pentru a realiza imagini similare din punct de vedere al culorilor si expunerii. Apple include si un nou editor video avansat in aplicatia de camera a noilor iPhone 11 Pro si Pro Max.

Aplicatia avansata Filmic Pro poate face inregistrarea cu mai multe camere in acelasi timp pe iPhone 11 Pro, inclusiv filmarea simultana cu o camera de pe spate si cu cea frontala.

iPhone 11 Pro va costa 999 dolari, iar iPhone 11 Pro Max va costa 1.099 dolari.

Specificații iPhone 11 Pro și Pro Max

 •  Două dimensiuni de ecran: afișaje OLED de 5,8 și 6,5 inchi (ambele densități de pixeli de 458 ppi)
 •  Ecranul „Super Retina XDR” acceptă HDR 10 cu Dolby Vision (și sunet Dolby Atmos)
 •  Corpul telefonului: finisaj mat texturizat
 •  Capacități de stocare de 64 GB, 256 GB, 512 GB
 •  Trei camere din spate cu zoom optic 4x: teleobiective largi, ultrawide, teleobiective (OIS pentru telefon și larg)
 •  Funcția camerei viitoare numită Deep Fusion compune nouă imagini pentru a reduce zgomotul și detaliile amplificării
 •  Cu 4 ore mai multă durată a bateriei (Pro) și cu 5 ore mai multă durată a bateriei (Pro Max) decât modelele de anul trecut
 •  Deblocare mai rapidă a ID-ului
 •  Suport Wi-Fi 6, dar nu 5G
 •  Videoclip 4K atât pentru camerele frontale, cât și pentru cele din spate, cu video în mișcare lentă pentru camera selfie
 •  Efect de iluminare portret nou: monocrom
 • Sistem operare: iOS 13
 •  Adaptor de încărcare rapidă
 •  Culori: verde inchis, gri spațiu, argintiu, auriu
 •  iPhone 11 Pro începe de la 999 USD
 •  iPhone 11 Pro Max începe de la 1.099 USD

One thought on “iPhone 11 – Preț și specificații

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Regulamentul General de Protecţie a Datelor!

*

Sunt de acord