Proiectul #PREƧENT continua in trei centre de servicii sociale

O suta de copii din trei centre de servicii sociale din judetul Iasi sunt beneficiarii celui de-al doilea modul al proiectului #PREƧENT.

Dezvoltat de Asociatia Industrii Creative si Kaufland Romania, proiectul educational  #PREƧENT promoveaza egalitatea de sanse si asigura accesul la educatie alternativa si nonformala copiilor din medii defavorizate. Prin parteneriatul cu DGASPC Iasi, proiectul se extinde in trei centre: Centrul de Servicii Sociale Bucium, Centrul de Servicii Sociale C.A.Rosetti si Centrul de Servicii Sociale Bogdana (sat Bogdanesti, comuna Horlesti).

Dupa succesul primului modul, incheiat in luna aprilie 2021, initiativa continua printr-o serie de sesiuni concentrate in jurul ideii de viata sanatoasa. Astfel, incepand cu luna mai si timp de 12 saptamani, cei 100 de copii participa la ateliere de gatit si principii de alimentatie sanatoasa, activitati sportive de echipa, cursuri de prim-ajutor, dans si jocuri educationale interactive. Cursurile sunt sustinute de profesionisti ai domeniilor vizate si in parteneriat cu institutii specializate.

La cele trei sedinte desfasurate deja, copiii au invatat cum sa acorde primul ajutor, fiind instruiti de catre echipajul Serviciului Voluntar de Ambulanta. De asemenea, au avut loc cursuri de sport artistic sustinute de Anca Macovei, instructor coregraf, iar participantii au asimilat prin joc si dans principii ale dezvoltarii armonioase.

#PREƧENT este initiativa Asociatiei Industrii Creative, unul dintre principalii actori ai scenei culturale iesene si nu numai, avand in portofoliu festivalurile Rocanotherworld si Classix, rezidente artistice si actiuni sociale majore de ajutorare a comunitatilor defavorizate. Modulul pilot, centrat pe tema comunicarii, a facilitat intalnirea intre 64 de copii din Centru de Servicii Sociale Bucium si scriitori, jurnalisti si manageri culturali.

#PREƧENT creste si ajunge in aceasta perioada la trei centre de rezidenta din judetul Iasi.

Ne bucuram tare mult ca modulul pilot demarat la inceputul acestui an are o continuitate atat de frumoasa. Ne-am adaptat atat noi, cat si cei de la centre, la contextul pandemic, si am creat un proiect de educatie alternativa, axat pe nevoile copiilor. Daca la inceput totul s-a desfasurat online, iar atentia a fost pe comunicare, acum le oferim activitati fizice, afara, pentru o dezvoltare armonioasa.

Feedback-ul copiilor a stat la baza conturarii acestui modul de viata sanatoasa, l-am gandit impreuna cu ei., a declarat Patricia Butucel, presedintele Asociatiei Industrii Creative.

Mai multe detalii despre proiect se afla pe site-ul www.asociatiaindustriicreative.com, iar informatii si fotografii vor fi publicate progresiv si pe pagina de Facebook a asociatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *