Secretele unui eveniment reușit

Când planifici un eveniment trebuie să ții cont de mai mulți factori pentru ca totul să iasă perfect! Dacă alegi să organizezi un eveniment la tine acasă, la birou sau în altă locație, pentru o reușită sigură, ai nevoie de servicii de catering! Iată câteva sfaturi despre cum să organizați un eveniment de succes.

Odată ce v-ați planificat evenimentul alegând ziua, invitând oaspeții și alegând un loc, vine acum partea dificilă – planificarea mâncării și a băuturilor pentru acest eveniment. Trebuie să luați în considerare fiecare pas pentru a vă asigura că aveți parte de servicii excelente de catering, cu meniuri pe măsura evenimentului.

Angajați un catering de încredere!

Când angajați un catering, iată câteva lucruri de verificat:

  • De cât timp este pe piață și dacă are o reputație bună?
  • Firma de catering are toate licențele adecvate pentru serviciile alimentare?
  • Operează de la o bucătărie autorizată sau dintr-un garaj?
  • Se poate adapta la numărul de invitați finali?

Cum ar fi un eveniment reușit fără catering? Într-adevăr, nu există o petrecere bună, un eveniment deosebit, dacă mâncarea nu este la înălțime. Deși furnizorii de servicii de catering îți ușurează treaba și te scapă de griji, rolul lor nu este deloc ușor. Ei se mobilizează, lucrează pentru tine și pun în mișcare tot arsenalul din dotare, pentru ca totul să iasă perfect.

Lăsați prezentarea să vorbească de la sine

Prezentarea este totul. Când mâncarea este prezentată frumos, oaspeții tăi vor dori foarte mult să o încerce. Indiferent de tipul de eveniment sau de stilul meniului de catering pe care l-ai ales, este important ca totul să fie atent selectat, chiar și cele mai mici detalii sunt esențiale. Furnizorul de servicii ar trebui să vă asigure că mâncarea este gătită în condiții optime, folosind materii prime de cea mai bună calitate, farfuriile să fie frumos aranjate, cu garnituri atrăgătoare, iar mâncarea să fie apetisantă și gustoasă.

Oferiți mai multe meniuri alternative

Luați în considerare nevoile dietetice speciale ale invitaților dumneavoastră, ținând cont că există mai multe preferințe alimentare și restricții de luat în calcul atunci când planificăm un eveniment. Înainte de orice eveniment, persoana responsabilă de eveniment trebuie să știe dacă vreunul dintre oaspeți are nevoi dietetice speciale, astfel încât managerul de catering să poată răspunde acestor nevoi înainte de eveniment. Considerațiile dietetice speciale pot include:

  • Alergiile alimentare, cum ar fi intoleranța la lactoză, alergiile la alune, arahide etc.
  • Intoleranțe alimentare, cum ar fi gluten.
  • Restricții alimentare voluntare, cum ar fi vegetarianismul sau postul.

Planificați meniul în funcție de perioada în care are loc evenimentul

Un alt factor cheie este să se ia în considerare regiunea sau locația evenimentului și produsele alimentare populare din zonă. Încorporând în meniu fructe de sezon proaspete sau produse cultivate la nivel regional pentru a reflecta zona locală și pentru a vă asigura că unele dintre cele mai proaspete ingrediente vor ajuta la evidențierea evenimentului dvs.

Acum că ați parcurs lista de sfaturi recomandate, pentru desfășurarea unui eveniment de succes, puteți fi sigur că veți avea rezultatul dorit, iar oaspeții dvs. vor fi încântați de meniu și de prezentare, încât  își vor aminti mult timp de evenimentul organizat de dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Regulamentul General de Protecţie a Datelor!

*

Sunt de acord