Sistemele de supraveghere IP și de ce să faceți o astfel de alegere

Nu este de ajuns să instalați un sistem de supraveghere pentru a considera că sunteți departe de a fi prada hoților. Altfel spus, degeaba există camere de supraveghere, dacă acestea nu sunt eficiente, nu captează imagini de calitate sau dacă nu au funcții ce permit vizibilitate în orice condiții. Un astfel de minus înseamnă avantaj pentru infractori desigur.

La ora actuală tehnologia sistemelor de supraveghere este una atât de evoluată, încât un număr mare de opțiuni privind tipurile de camere de supraveghere ar putea desigur să creeze confuzie. Despre ce beneficii există în cazul celor de tip IP, detaliem în rândurile ce urmează.

Funcții avansate la sistemele de supraveghere IP

Un sistem de supraveghere cu camere ce funcționează pe baza tehnologiei IP se referă la cel care transmite datele într-o rețea locală. Sistemul este digitalizat, deci de generație actuală. Astfel de sisteme sunt disponibile în magazinele de specialitate și sunt prima alegere a doritorilor – pentru variante mai accesibile rămâne alternativa camerelor de supraveghere analogice.

De ce merită acestea alese?

Imaginile sunt de înaltă calitate. Una dintre cele mai relevante și importante caracteristici în materie de sisteme de supraveghere se referă la calitatea imaginilor redate. La cele de tip IP acest aspect este definit de înalta rezoluție și de claritate. Rezoluția acestora este una mai îmbunătățită. Știm foarte bine că detaliile fac diferența, corect? Ei bine, să presupunem că facem diferențe între camerele de tip IP și cele analogice. Calitatea imaginii vă permite să observați numărul unei mașini sau alte detalii ce identifică un infractor spre exemplu.

Calitatea imaginii înseamnă și șanse de a supraveghea mai eficient un perimetru. Precizie de analiză, faptul că imaginile nu își pierd din calitate în funcție de distanța de transmisie, cu informații mai ușor de stocat, în mod clar sistemele de supraveghere de tip IP sunt o recomandare.

Alte avantaje

Camerele de supraveghere de tip IP sunt rentabile și eficiente. Există și opțiuni wireless, conectare fără fir ce permite așadar mai mare mobilitate, sistemul de supraveghere de acest tip fiind posibil de implementat oriunde.

În variantele de camere de supraveghere IP regăsim și prețuri variate și avantajoase. Așadar soluțiile sunt pentru oricine. Acestea vor fi însă alese în primul rând în funcție de locație, cele de exterior fiind necesare să aibă și rezistență la factorii de mediu, printre altele. Variante wireless sau clasice, cu microfon inclus sau nu, cu SD card inclus sau nu sau cu zoom motorizat permit unui doritor să aleagă în funcție de preferințe și de buget.

La ce prețuri ne așteptăm să găsim astfel de camere? Sumele variază ținând cont de funcțiile incluse, de rezoluție și nu numai. Pentru alegeri optime este de preferat să cereți ajutor specializat, fără costuri extra, cu asistență tehnică și post vânzare oferită.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Regulamentul General de Protecţie a Datelor!

*

Sunt de acord