Sporturi de apă – Jachete impermeabile

Jachete rezistente la apă

Jachetele impermeabile vă pot proteja pielea de pătrunderea apei pentru o lungă perioadă de timp. Acestea sunt ideale pentru activitățile petrecute în aer liber, alergare, ciclism, gimnastică aerobică, drumeții. Materialul din care sunt confecționate are rolul de a crea o barieră împotriva apei, deci jacheta va rezista chiar și la ploi ușoare dacă nu stai ore în șir îmbrăcat cu ea. De asemeni, membranele de pe jachetele impermeabile fac o treabă grozavă, deoarece sunt rezistente la apă și asigură respirabilitatea care este foarte importantă atunci când avem  #poftadesport în aer liber.

Echipa #DecathlonRomania măsoară rezistența unui material la o presiune exprimată în mm coloană de apă (test bazat pe norma ISO 811). Cu cât presiunea este mai mare, cu atât materialul este impermeabil. Iată valorile de impermeabilitate: Material rezistent la o presiune a apei de 2000mm după 5 spălări – acesta echivalează cu 2000 Schmerber – presiune medie exercitată de apă în timpul unei averse. Impermeabilitatea jachetei a fost testată sub o ploaie de 60 litri de apă / m²/oră timp de 2 ore.

Ce înseamnă rezistența la apă?

Jachetele rezistente la apă  sunt concepute pentru acele zile în care vă așteptați la ploi ușoare. Aceste jachete sunt scalate la 1.500 mm-5.000 mm și sunt în așa fel tratate încât să prezinte o rezistență de durată. Acest tip de îmbrăcăminte este perfect pentru ploile ușoare și temperaturile răcoroase!

Ce este impermeabilitatea?

Jachetele impermeabile sunt cea mai bună soluție dacă vă așteptați la o ploaie abundentă și doriți să rămâneți uscat. Cu o evaluare de peste 5.000 mm+, aceste jachete sunt de obicei tratate pe exterior, iar pe interior au o căptușeală cu membrană încorporată. Această căptușeală  vă ajută să vă asigurați că rămâneți uscat. Cusăturile unei jachete impermeabile sunt adesea complet sigilate sau lipite.

Acest tip de jachetă prezintă guler înalt, închidere din plastic injectat, pentru a evita oxidarea provocată de sare, cusături 100% etanșe și materiale hidrofobe (apa curge pe material).

Hidrofobia unui material reprezintă capacitatea de a lăsa apa să curgă pe suprafața acestuia, fără a o absorbi și este obținută printr-un tratament aplicat pe fața exterioară a materialului. Astfel, jacheta nu se îmbibă cu apă, ci rămâne ușoară și respirantă.

Indiferent de sezon și oriunde alegi să te plimbi, poate fi o drumeție la munte sau chiar o plimbare cu barca, dacă ești pasionat de #navigație, vei avea nevoie de o jachetă impermeabilă de bună calitate. O jachetă impermeabilă este ușor de depozitat în rucsac și va fi o alegere bună pentru vremea ploioasă și rece, deoarece este rezistentă la vânt și la apă. Un alt lucru important la care trebuie să te gândești este respirabilitatea.  În timp ce facem diverse activități, transpirăm cu toții, iar dacă jacheta ta nu permite vaporilor de transpirație să se disperseze prin jachetă, vei ajunge să fii ud pe interior, chiar dacă nu plouă. 

Cum alegem jacheta impermeabilă?

Dacă intenționați să petreceți un week-end în aer liber iarna, veți alege o țesătură mai grea, special concepută pentru a ține departe vântul și ploaia abundentă. Aceasta este o jachetă de munte. Vara, o jachetă ușoară se va potrivi în condiții mai calde, mai ales dacă aveți tendința de a transpira. 

Jachete impermeabile pentru orice vârstă

Pe piață există numeroase materiale impermeabile pentru jachete, atât pentru bărbați, femei cât și pentru copii. Acestea prezintă un grad ridicat de impermeabilitate și respirabilitate. 

Dacă cumpărați o jachetă pentru a rămâne uscat la o plimbare la serviciu sau la cumpărături, poți alege un design simplu, ideal  este ca tipul de jachetă ales să te mențină uscat. 

Dacă aveți buget, alegeți o jachetă impermeabilă care este concepută pentru a se potrivi fiecărui sport, inclusiv drumeții, schi, alergare și ciclism. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *